Skål

Detta är hemmagjord iskall rabarbersaft som J´s syster gjort, sååå god! FullSizeRender-6Känns så lyxigt när man också häller det i ett champagneglas!

/E

Plugga plugga plugg

Just nu är i utbildningen har jag praktik. Har varit på min praktikplats nu i snart 4 veckor och på onsdag är det sista dagen. Lång men väldigt bra dagar. Min första praktik i termin 1 var också bra men jag tycker ändå att dennna i termin 3 är mycket mer givande. I slutet av denna praktik som kallas för Vfu (verksamhetsförlagd utbildning) ska jag skriva en rapport. Under perioden ska vi bedömas i 10 lärandemål och 3 av de ska jag skriva en rapport om. Men när jag kommer hem efter en lång dag orkar inte jag det, man är helt slut. Men idag så behövde min handledare gå hem vid 12.30 så då passade jag på att fråga om jag också fick göra det för att börja på min rapport, det fick jag. IMG_1354Så nu har jag fått en början på denna rapport! Jätteskönt!! Får sätta mig sen de två lediga dagarn efter praktiken innan de ska in och göra klart den.

/E

Höstens beauty

920A007A-1F58-47D1-9A11-002CC523FD0AHösten är här, årets vackra sida. Älskar när alla löv färgas och naturen blir så vacker. Man kan börja gå med tjockare tröjor, raggsockar och annat mys.IMG_1139IMG_1138Höstens inköp för några veckor sedan, tokälskar de! Helt perfekt för mig som är lite smågrisar jämt. Är det kallt men inte snö så är det oftast blött och då blir dessa kalasbra! Köpt från Addnature. Supernöjd.

/E

1 Månad kvar

Nu är det bara 1 månad kvar här på denna skola, kära Svf! Det känns så konstigt. Snart är liksom detta kapitlet slut, avklarat, färdigt och gjort. Dessa två år här har varit helt fantastiska! Så många saker som har hänt och gjorts som jag aldrig skulle vilja vara utan. Det största är att jag hittade min kärlek <3

Musiklinjen på Svf är helt otroligt bra, den har allt. Så mycket roligt, spännande och utvecklande vi fått göra under dessa år. Helt fantastiska lärare, de bästa. De är inte som vanliga lärare! De är mer personliga, proffsiga och man känner sig omsluten av de. De är måna om oss och alla här är blir som en familj.

På folkis lever man verkligen i en bubbla, speciellt om man bor på internat också. Går man på folkis ska man verkligen ta chansen att bo på internatet. Ja, det kostar lite mer men det är verkligen värt det. Så många mysiga kvällsstunder vi haft här och man lär känna varandra djupare. Det är så mysigt.

hejIdag har vi suttit alla och planerat för det sista musikcafé som vi ska ha. Känns så vemodigt att det är mitt sista. Många viljor och tankar. Hoppas det får bli det bästa musikcaféet vi haft. Är ändå taggad.

Nu ska jag ta vara på den sista tiden här. Vi hörs =)

/E

Jultävling

Hejhej! Oj detta var längesedan.
Hoppas livet leker och ni njuter av att vintern och jul är påväg.

imageNu är det så här att jag och min klass på svf folkhögskola är med i en tävling som fishermans friend håller i. Kriterierna är att man ska sjunga in ”nu tändas tusen juleljus” acapella. Vi är nr 9. Gå gärna in på fishermans friend på Fb och rösta på vårat bidrag nr 9. Röstar gör ni genom att gilla klippet.

Gå in här: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=919856074763307&id=110328775716045

Vinner vi kommer vi få massa nya roliga och användbara musiknoter till vår musiklinjen. Hade varit så bra och roligt. Så rösta gärna på oss!

Tack på förhand.
/E

Sköna maj välkommen

Igår var jagPhoto 2014-04-30 20 21 07..och alla andra i hela Uddevalla på svenskholmen och firade valborgsmässoafton. Stadsmusikåren var där och trudiluttade lite, drillflickorna framförde och några körer sjöng olika vår-sånger. Klassikerna ”sköna maj välkommen”, ”vintern rasar” (den heter inte ”vintern rasar” men kommer inte ihåg just nu dennes riktiga titel, haha) och några till. Det var trevligt men lite kallt. Välkommen våren med din skönhet.Photo 2014-04-30 21 29 24Den klassiska majbrasan fick såklart vara med!! Jag älskar såna här brasor. Som påskbrasan, alltid lika mysigt och tradition. I år hade det en brasa på en flotte, smart och säkert!=)Photo 2014-04-30 20 20 25Kvällen i sig var väldigt vacker!! Jag ÄLSKAR solen och speciellt dennes solnedgången.

/E

Yollibox

Yummie!! Såå gott.Photo 2014-03-11 15 17 50Photo 2014-03-11 15 17 56Testade på detta nu när jag var i Stockholm. Frozen yoghurt, så gott!! Det kanske inte låter så gott men hejochhå det var gott. Det är som en blandning mellan glass och sorbé, yum yum. Testa det om du inte gjort det, såå värt! Den är tydligen nyttig och innehåller bra saker för magen, tihi!=)

Nu är det snart dags för innebandy igen. Kvällen till ära är sis med och spelar! Ska bli superkul, heja heja.

/E

Just live with it

I morses vaknade jag helt tjock i näsan och med ont i halsen! Vad hände?! Ja, kroppen säger väl till slut ifrån när den inte riktigt håller med om tempot, sömnbristen och allt annat som man gärna ignorerar. Förra veckan var ganska intensiv, sena nätter, upp med tuppen och man bara körde på. Haft lite till och från ont i huvudet och kroppen under dagen också.Photo 2014-01-19 15 11 51Jag ville också vara ut och leva i det fantastiska vädret som har infunnit sig idag, helt fantastiskt. Mamma och pappa var ut och gick en prommis tidigare idag, vill också. Men idag har varit att vara inne, ta det lugnt och hoppas på att bli tillräckligt frisk för morgondagens jobb. Blir nog att lägga sig ganska tidigt ikväll ändå, ganska snart. Hoppas ni hade en fin söndag.

/E

Ta det som det kommer

”Foot loose”
photo.phpSitter i min systers lägenhet ensam och kollar på film. Systern som bor i lägenheten jobbar och kommer hem om någon timme medan min andra syster som inte bor i denna stad passar på att träffa några kompisar här.
Foot loose, en grym film, en tjejfilm ja. Jag gillar dansfilmer!! Oftast så är det ju snygga eller charmiga killar som är supergrymma på att dansa också, tihi.

/E

Av jord är du kommen

.. av jord ska du åter bliva.Photo 2013-12-20 18 11 54Har idag serverat på en begravning där många personer kom och mindes den dödes bortgång. Personen som blev begraven idag hade ett stort hjärta och var älskad av väldigt många personer. Inte minst i församlingen som jag är med i utan också hela stan som vet vem han är.Photo 2013-12-20 14 45 05Att servera på en tillställning av något slag är lite av ett hästjobb, ganska tungt. På bröllop exempelvis ser man sällan vad som händer bakom ”kulisserna”. Först ska förrätten läggas upp på tallrikar, huvudrätten där på och sist efterrätten som i någon form ska läggas upp och ut till gästerna. Mellan varje måltid ska tallrikar röjas från borden, in i köket och ut med nästa rätt. Det är mycket att göra och man måste vara snabb och flexibel. Man får heller inte glömma disken! Ja, har man inte serverat på bröllop vet man nog inte riktigt hur mycket jobb som görs inne i köket.Photo 2013-12-20 14 32 14Är ganska trött i mina ben och fötter nu. Serveringen gick väldigt bra, gästerna är nöjda och familjen var väldigt tacksam. Jag och Bella är ett sjukt bra team! Varje gång som jag har serverat nu så har jag haft med Bella. Hon vet vad som ska göras, tar initiativ (mer än mig) och är snabb. Du är grym bubb<3 Tror jag att jag har serverat på 6st bröllop, 3st kalas och nu en begravning, det är kul. Mycket ligger i som sagt vem som är in charts i köket och vilka man serverar med. Får se när nästa uppdrag kommer, är lika redo och taggad att arbeta.

/E