”Nu tar jag helga”

Så sa alltid mina fina vän Lina som jag samåkte med när jag gick på Kau och bodde i Arvika. På torsdagseftermiddagarna när vi åkte hem från Karlstad till Arvika sa hon ofta så; ”Nu tar jag helga” för då skulle vi inte åka in till Kau något mer innan helgen. Så det är något som jag brukar säga nu när jag åker hem på torsdagar och inte ska inte till skolan dagen efter.IMG_3940-1
Hittade den här påsen i jackfickan när jag sprang mellan allt :)

I dag har det varit föreläsning igen och dagens titel på föreläsningen var; Samverkan kring barn i behov av särskilt stöd. Kartläggning, dokumentation och analys. Alla föreläsningar som vi haft nu under denna kurs; Specialpedagogik är väldigt bra och matnyttiga men samtidigt har några varit lite tunga då allvarliga saker tagits upp. Men det är så viktigt med kunskap, medvetenhet och bemötande kring barn i behov av särskilt stöd på olika sätt.

Efter föreläsningen satt vi åter igen i projektgruppen och faktiskt gjorde klart vårt grupparbete, tjohoo! Så det gör också att jag inte behövde åka in i morgon. Under grupparbetet sprang jag först och bytte plats på bilen för att inte betala en förmögenhet för parkeringsplats och sen tillbaka till grupprummet vi satt i och pluggade. Sen efter en timme igen gick jag bort till mödravårdscentralen för att träffa en barnmorska så att jag fick utskrivet nya mini-piller. Sen tillbaka igen till universitetet för att sitta en timme till i gruppen. Så mycket man kan hinna med under en dag i skolan.

Påväg hem blev det först att tanka fullt bilen, sååå dyrt. Det är verkligen inte billigt att ha bil hörrni. Efter det sprang jag in på maxi och köpte med mig en Icapizza mozzarella och två bullar till mig och J. Är det torsdag och strax helg så får man smaska på gottiga saker.

Imorgon blir det plugg hemma och göra så mycket jag kan på min stora skrivuppgift!
Ha en skön torsdagskväll.

Kram /E

Förmiddag i skolan

IMG_3924Strax dags för föreläsning: ”Barn i svåra livssituationer (Sorg & Kris).
Föreläsningen börjar klockan tio och jag är här redan klockan nio, men för att få en parkeringsplats på den billiga parkeringen behöver man vara här typ kvart/tjugo i nio. Så idag valde jag att åka en timme tidigare för att inte behöva betala onödigt mycket.

Efter föreläsningen blir det att träffa systern som man inte träffat på över en vecka, det är ovanligt. Vi ska dricka kaffe och hänga lite innan hon ska iväg till sin praktik. Det blir mysigt.

Ha en fin snöig, regning och blöt dag :)
/E

Arctic tern

IMG_3873Hejsan på er alla fina människor som än går in på min blogg och kollar fast än jag varit kass på att lägga ut.

Nu har vardagen för mig verkligen kommit igång på riktigt och det känns så bra! Från Januari så är jag i gång med studierna, påbörjat termin 4 på förskollärarprogrammet och det känns mer rätt än någonsin. Eftersom jag haft ett uppehåll 1 år sedan sist jag studerade och nu i höstas jobbat på förskola så känns det verkligen som att jag är på rätt spår nu när jag sitter i bänken igen. Att jag i höstas fått praktisera det jag lärt mig under 1,5 år och nu ta med mig det jag upplevt i höstas på jobbet till studierna. Jag är riktigt taggad och första kursen är avklarad med godkänt i alla moment.
Som ni ser på bilden har jag äntligen fått tag på en termosmugg som jag ska ta med mig och dricka ur på föreläsningarna. Den är köpt på outnorth. Är riktigt nöjd med denna termosmugg! Muggen håller värmen och är bekväm att dricka ur. Det står på deras hemsida en recension om att den inte håller värmen men det gjorde den verkligen för mig. Den är dessutom snygg! Jag är supernöjd!

Jag och min älskade J bor fortfarande inneboende då vi inte fått tag i en lägenhet än till oss. Det är en delad känsla att bo inneboende; det är mysigt att det oftast alltid är någon hemma men ja, jag saknar verkligen att ha vårt eget och alla våra saker. Vi kommer få tag i vårt eget när tiden är inne, när det är meningen så kommer det.

Liten uppdatering om mitt liv! Ska försöka återkomma lite oftare 😉

Ha en fin dag allihopa!
/E

Snart dags igen

skolstart_1820Snart är det dags för skolan igen för min del, eller inte fören 3 månader men det känns snart. Då känns det kul att köpa till lite saker till plugget sånt som på bilden, fina block, pennor och annat roligt som underlättar plugget i viss mån. Tror att, och vet att miljön spelar roll när man sitter hemma och pluggar. I höstas när jag satt hemma ville jag att det skulle se fint runt omkring mig, ha en kopp kaffe bredvid, tända lite ljus och göra sånt mysigt när man ändå skulle sitta ett tag.
Jag är taggad på att ta upp plugget nu igen, speciellt när jag nu jobbar i förskolan. Det ger mig verkligen mycket kött på benen och jag tänker på ett annat sätt efter bara 3 terminer i skolan. Kommer bli grymt med 7 terminer i ryggsäcken.
Sakerna på bilen kommer från Lagerhaus. Så fina saker, ska nog ta mig en sväng till lagerhaus snart och införskaffa lite saker inför tiden som kommer.

/E

”Är man sjuk får man äta glass”

 IMG_0716-1IMG_0720
När jag var liten och var hemma från skolan för att jag var förkyld, snorig och ont i halsen fick jag och mina syskon isglass att äta. Minns att det alltid var så skönt för halsen och att man slapp den äckliga snorsmaken man hade för en stund.
I går morses kl 05.15 när klockan ringde vaknade jag och kände ”hej snor i näsan”, en väldigt liten förkylning och inget mer än så. Öppnade på jobbet och där vid 09 fick jag frågan att jobba idag också och det tackade jag ja till, då min förkylning var väldigt liten. Men successivt under dagen blev förkylningen värre och vid 17 när jag kom hem mådde jag så dåligt. Riktig förkylning med ont i bihålorna, snoret som konstant rinner och riktigt trött i kroppen. Så fick lämna återbud till jobbet att skala av några timmar. Så idag har jag bara jobbat 2,5 timme, helt perfekt med min dunderförkylning. Så när jag kom hem vid 11 var min pappa fortfarande hemma och bäst som han är fixade han glass till mig, så som när jag var liten <3 Den satt perfekt.

Hoppas ni haft en bättre torsdag.
Kram /E

Workday

Idag gjorde jag min första jobbdag i mitt nya jobb. Varit några dagar nu där jag inte fått något jobb och det har börjat kännas jobbigt. På introduktionen för jobbet sa de att man får generellt alla dagar man gör sig tillgänglig men så har det inte alls varit. Dock nu i morses kom det erbjudande om jobb men jag var en millisekund för seg att tacka Ja, så det gick till någon annan. Efter en stund kom det ett erbjudande till och det fick jag, såå gött. Så idag har jag gjort min första dag som blev på en förskola med barn mellan 3 till 5år, det var mysigt. Det gick jättebra och jag kunde alla barnens namn när jag gick hem, alltid en skön känsla. Hade också hand om en sång samling som gick väldigt bra. Ska tillbaka till samma förskola imorgon men en annan avdelning. Hej hej jobb, detta blir bra. FullSizeRenderEn bild från gårdagens tur till stan! ”Kaffe på det”.

/E

Dags för vardagen

Imorgon ska jag tillbaka till Huskvarna igen och gå på information och skriva på anställningsavtal för mitt nya jobb på vikariepoolen. Det blir bra detta! Sen så är det bara att skriva upp sig och börja jobba, pepp pepp. IMG_2132
Vad det gäller sommaren så känns det ju tyvärr över nu, så tråkigt. Jag skulle vilja ha en till varm vecka så att man kunde bada en sista gång och gå med tunna skor, men får nog släppa den önskan. Raggsockar och stickade tröjor är ju inte så illa heller faktiskt om jag ska erkänna.

/E

Jeans-måndag

IMG_2233IMG_2242IMG_2244Igår var jag på arbetsintervju för en vikariepool. Intervjun gick bra och jag kände mig ändå nöjd när jag gick där ifrån, att jag svarat så ärligt och bra jag kunde på alla frågor han hade ställt. Gick därifrån klockan 12 och 15.45 fick jag ett mejl att jag fick jobbet, tjohoo!! Så nu är hösten säkrad, sån lättnad. Har inte jobbat på detta sättet förut, att åka till olika förskolor varje jobbdag, men det kommer blir kalas. Jag är taggad.

/E

JUNI

Välkommen Juni! Nu är sommaren här ordentligt. IMG_0959Nu när Juni är här innebär det att det är 1 månad kvar innan vi flyttar. En månad kvar innan nya äventyr, mål, planer och framtiden. Än har vi inte fått tag i någon lägenhet och det är väldigt frustrerande. Letar och letar, intresseanmäler och kollar som en tok. Så vet ni något eller känner någon som vet någon om en ledig lägenhet i Jönköping får ni gärna kontakta mig. Allt är av intresse.
Jag är taggad på Juni, taggad på packande och flytt men först ska jag jobba lite.
Kram /E

Födelsedagshatten

IMG_0931Skulle inte alla vilja ha en sån här hatt på sin födelsedag?! Tycker den är såå söt och verkligen säger att någon fyller år idag, höjer födelsedagskänslan till max. Hittade den på dollarstore, funderar starkt på att köpa den och ge till nästa som fyller år (eller spara den till min egen födelsedag, hihi). Så himla gullig tycker jag att den är i allafall. Jag är sån att fyller någon år i min närhet vill jag verkligen att den personen ska känna att den fyller år. Man fyller faktiskt bara år en gång på år och det är sin alldeles egna dag, det ska firas tycker jag.

/E