Snart dags igen

skolstart_1820Snart är det dags för skolan igen för min del, eller inte fören 3 månader men det känns snart. Då känns det kul att köpa till lite saker till plugget sånt som på bilden, fina block, pennor och annat roligt som underlättar plugget i viss mån. Tror att, och vet att miljön spelar roll när man sitter hemma och pluggar. I höstas när jag satt hemma ville jag att det skulle se fint runt omkring mig, ha en kopp kaffe bredvid, tända lite ljus och göra sånt mysigt när man ändå skulle sitta ett tag.
Jag är taggad på att ta upp plugget nu igen, speciellt när jag nu jobbar i förskolan. Det ger mig verkligen mycket kött på benen och jag tänker på ett annat sätt efter bara 3 terminer i skolan. Kommer bli grymt med 7 terminer i ryggsäcken.
Sakerna på bilen kommer från Lagerhaus. Så fina saker, ska nog ta mig en sväng till lagerhaus snart och införskaffa lite saker inför tiden som kommer.

/E

”Är man sjuk får man äta glass”

 IMG_0716-1IMG_0720
När jag var liten och var hemma från skolan för att jag var förkyld, snorig och ont i halsen fick jag och mina syskon isglass att äta. Minns att det alltid var så skönt för halsen och att man slapp den äckliga snorsmaken man hade för en stund.
I går morses kl 05.15 när klockan ringde vaknade jag och kände ”hej snor i näsan”, en väldigt liten förkylning och inget mer än så. Öppnade på jobbet och där vid 09 fick jag frågan att jobba idag också och det tackade jag ja till, då min förkylning var väldigt liten. Men successivt under dagen blev förkylningen värre och vid 17 när jag kom hem mådde jag så dåligt. Riktig förkylning med ont i bihålorna, snoret som konstant rinner och riktigt trött i kroppen. Så fick lämna återbud till jobbet att skala av några timmar. Så idag har jag bara jobbat 2,5 timme, helt perfekt med min dunderförkylning. Så när jag kom hem vid 11 var min pappa fortfarande hemma och bäst som han är fixade han glass till mig, så som när jag var liten <3 Den satt perfekt.

Hoppas ni haft en bättre torsdag.
Kram /E

Höstskörd

Denna helg har varit så bra på många sätt och med så fantastiskt väder också. Har fått vila ut, ätit god mat och varit en sväng i sommarstugan. Jag fick bl a träffa en barndomsvän jag inte sätt på några år, det var så mysigt! Hon lever ett spännande liv utomlands, bor i en van och tvättar aldrig håret med schampoo då hon vant av håret och nu funkar bara vatten perfekt för att det ska bli rent. Blev så fascinerad över hennes livsstil och samtidigt glad över hur jag själv lever och bor.

Jag, mamma och pappa åkte till sommarstugan en sväng idag och där rensade vi och gjorde stället redo för hösten. Vi passade på att skörda det sista innan vi drog upp gurkroten och tomatrötterna. Det blev lite vindruvor, gurka och tomater.IMG_0648IMG_0641

Hoppas ni haft en bra helg!
/E

Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag!! Eftersom jag öppnade på förskolan idag gjorde det att jag slutade kl 14.30 och hade massa energi när jag kom hem till att göra kanelbullar dagen till ära.IMG_0602IMG_0607Några blev fina och några såg lite roliga ut, men de blev kalasgoda. Hoppas ni också bakat lite gottgott idag.

/E

En vardag i september

Nu är det september, med några dagar in, Heej hösten! Jag gillar hösten, det är en fin årstid trots all regn och rusk som dyker upp vart annat. IMG_0289
Nu är jag hemma hos mor och far och ska jobba på en förskola där i två veckor. Nu när jag jobbar dagtid och J jobbar kvällstid så blir det sällan vi kan ring och heller inte smsa. En väldigt konstig och ovanlig vardag gentemot i våras när vi båda var hemma nästan varje dag och alltid var tillsammans. Så saknar honom väldigt mycket nu och njuter varje gång vi får till telefonsamtal och får höra hans röst.

/E

Sommar i högsta grad

Nu har jag och J landat längre ner i landet och lämnat Arvika. Så nu tills vi får en lägenhet hänger vi hos familjerna och myser. I och med värmen så har det blivit bad nästan varje dag, så skönt! Har verkligen fått smak för att bada i år, inget kan stoppa mig. IMG_1633  IMG_1677 IMG_1676 IMG_1641IMG_E1683
I still got it! J´s systerdotter är 10år och hon jular, står i brygga och gör allt möjligt. Själv blev jag sugen själv att testa och kolla jag kan också ställa mig i brygga, yeah!
Hoppas alla har en skön sommar vad den innehåller.

Kram E

Busig och smart

FullSizeRenderIgår lyckades denna skrutt smita från balkongen över till grannens. Vi satte upp nät för att kunna ha N på balkongen utan att han skulle kunna ramla, smita och vara kvar men tydligen inte tillräckligt bra. Vi har korkar på sidorna och uppe i taket och sen sitter nätet fast under golvet. Dock lyckades han klättra och ta sig igenom väggen och nätet och smita över. J sprang in och knackade på grannen som såklart inte var hemma så det var bara att dra upp krokarna och klättra över. Faktiskt obehagligt eftersom att räcket inte går så långt ut från väggen och att vi bor på andra våningen. Men det gick bra! Och nu har N bränt sina broar att få vara själv på balkan. Ni kan vara lugna! På sommaren springer han ute och lös på våra familjers lantställen.

/E

Första doppet

Idag gjorde jag mitt första dopp i glafsfjorden! Det var förvånansvärt skönt. Jag och J åkte till stranden för att sola lite, äta glass och mysa en timme. Efter kortspel, glassätande vi hade med i en frysväska och solning så gick vi till vattnet för att känna. J hade inte badkläder med sig men det hade faktiskt jag så efter en stund stående i vattnet upp till halva vaden körde jag ett dopp. Det var sååå skönt! Solen värmde så skönt över ytan, ingen blåst och vattnet var skönt. Annars brukar jag vara lite av en badkruka och alltid tycker det är för kallt medan alla andra bara ”ååh så varmt”. Förra året gjorde jag mitt första 29 maj, så i år är jag två veckor tidigare.

Sen när klockan var 20 och värmen avtagit en del åkte vi ner till stranden igen och tog ett kvällsdopp båda två. IMG_0721

/E