”Nu tar jag helga”

Så sa alltid mina fina vän Lina som jag samåkte med när jag gick på Kau och bodde i Arvika. På torsdagseftermiddagarna när vi åkte hem från Karlstad till Arvika sa hon ofta så; ”Nu tar jag helga” för då skulle vi inte åka in till Kau något mer innan helgen. Så det är något som jag brukar säga nu när jag åker hem på torsdagar och inte ska inte till skolan dagen efter.IMG_3940-1
Hittade den här påsen i jackfickan när jag sprang mellan allt :)

I dag har det varit föreläsning igen och dagens titel på föreläsningen var; Samverkan kring barn i behov av särskilt stöd. Kartläggning, dokumentation och analys. Alla föreläsningar som vi haft nu under denna kurs; Specialpedagogik är väldigt bra och matnyttiga men samtidigt har några varit lite tunga då allvarliga saker tagits upp. Men det är så viktigt med kunskap, medvetenhet och bemötande kring barn i behov av särskilt stöd på olika sätt.

Efter föreläsningen satt vi åter igen i projektgruppen och faktiskt gjorde klart vårt grupparbete, tjohoo! Så det gör också att jag inte behövde åka in i morgon. Under grupparbetet sprang jag först och bytte plats på bilen för att inte betala en förmögenhet för parkeringsplats och sen tillbaka till grupprummet vi satt i och pluggade. Sen efter en timme igen gick jag bort till mödravårdscentralen för att träffa en barnmorska så att jag fick utskrivet nya mini-piller. Sen tillbaka igen till universitetet för att sitta en timme till i gruppen. Så mycket man kan hinna med under en dag i skolan.

Påväg hem blev det först att tanka fullt bilen, sååå dyrt. Det är verkligen inte billigt att ha bil hörrni. Efter det sprang jag in på maxi och köpte med mig en Icapizza mozzarella och två bullar till mig och J. Är det torsdag och strax helg så får man smaska på gottiga saker.

Imorgon blir det plugg hemma och göra så mycket jag kan på min stora skrivuppgift!
Ha en skön torsdagskväll.

Kram /E

Förmiddag i skolan

IMG_3924Strax dags för föreläsning: ”Barn i svåra livssituationer (Sorg & Kris).
Föreläsningen börjar klockan tio och jag är här redan klockan nio, men för att få en parkeringsplats på den billiga parkeringen behöver man vara här typ kvart/tjugo i nio. Så idag valde jag att åka en timme tidigare för att inte behöva betala onödigt mycket.

Efter föreläsningen blir det att träffa systern som man inte träffat på över en vecka, det är ovanligt. Vi ska dricka kaffe och hänga lite innan hon ska iväg till sin praktik. Det blir mysigt.

Ha en fin snöig, regning och blöt dag :)
/E

Studier

Idag är en sån där skön dag när man får börja veckan med att sitta hemma i myskläder, dricka kaffe och plugga! Vi har en del saker att göra men inget som ska vara inne supersnart, så det är så skönt! Sitter och grejar med almanackan, strukturerar upp, fixar dokument för de olika examinationerna och donar lite. Älskar att måla och skriva upp massa saker i almanackan även om allt inte måste stå med. FullSizeRender-2 Varje dag dricks kaffe ur en muminmugg! De är både fina och sköna att dricka ut, perfekt size.FullSizeRender-3På denna kör de med något som kallas studieguiden. Där står allt med; Schema, kurslitteratur, examinationer och allt som innefattar kursen, sååå bra! Så smidigt att ha allt samlat.FullSizeRender-1IMG_3914Och till sist; Älskar notisflik eller vad det kallas! Det ser så bra och i ordning ut i böckerna när det sitter flikar i. Då vet man på en gång vart det var jag läste något intressant eller något som jag ville referera till i en text. Supersmidigt! Älskar ordning och reda!

Hoppas ni har en skön måndag!
/E