Just one more minute

imageDet är så sköönt att sitta här ute. Allt är lugnt och tyst, barnen sover och jag får en stund att bara vara. Sitta här och andas, tänka och smälta dagen. Under en dag kan allt hända och då är det skönt att bara få stanna upp en stund och reflektera. Just nu är det inte så kallt ute. Så det är väldigt behagligt att sitta här på uteplatsen och ta emot de svalkande vindar som kommer. Så Just one more minute. Sov gott.

/E

En svensk dag

Idag har det varit en svensk dag! Till middag åt vi potatisgratäng, köttbullar och brunsås. Allt detta var från IKEA, tihi =) Konstigt nog så var det jättegott. Köttbullar är kanske inte den roligast maten nu för tiden, man har ätit det hela sin uppväxt. Men bara för att man inte hittar den traditionella rätten här i kyldisken så uppskattar man det sjukt mycket när man får äta det. Lite senare bjöd lillplutten alla på picknick, fika. Ja, det finns väl inget utländskt ord för fika? 😉Photo 2013-09-29 16 47 57Photo 2013-09-29 16 49 47Vi fick Ballerina!! =) Mysigt och gott när man får äta sånt som man inte äter här =) Sicken tur att de finns IKEA här =)Photo 2013-09-29 16 52 56Photo 2013-09-29 17 04 39Singoalla fick också vara med idag. Jag gillar svenska dagar =)

/E

My bracelet

Lägger till ett nygjort armband på min arm.IMG_1775Två armband har jag på min vänstra arm som jag inte tagit av på väldigt länge. Silverkedjan som jag fick i konfirmationspresent och fuck cancer-armbandet. De sitter och får sitta kvar för de betyder mycket för mig.IMG_1766Och nu lägger jag till ett. Hittade dessa pärlor bland allt pyzzel som tjejerna har. Försökte få tjejerna att göra ett till mig men de var inte så pepp på det. Så jag tog mig friheten att göra det själv, tihi. Detta blir nog minnet av Grannis sen när jag kommer hem till Sverige.

/E

En orkidé

Fick en blomma till mitt rum! =)IMG_1658Den lyser verkligen upp hela rummet. Man blir så glad när man kommer in och ser en färgklick på skrivbord. Jag bor på våningen längst ned så det är lite mörkt och färglöst där nere. Så denna fina orkidé gjorde verkligen susen.

/E

Parken med Lippan

I tisdags var jag och minstingen i parken, bara vi två. De andra barnen var i skolan och föräldrarna jobbade, så vi gick en sväng hon och jag.IMG_1587IMG_1586 Det var jättemysigt! Vi hade packat ned lite gott till fika i våra väskor och en picknickfilt som vi kunde sitta på.IMG_1579 Älskar att gå med tunna skor, flippflopps. Har bara haft på mig strumpor en ända gång sen jag kom hit, skööönt.IMG_1631Vi matade dessa filurer också. Lillan var inte så kaxig när alla ankor och fåglar kom och ville ha mat. Hon blev jätterädd och ville inte längre mata dessa. Mackorna flög ur påsen och sen sprang hon från dem, tihi.

/E

En prommis

Nej, jag är ingen träningsmänniska..Photo 2013-09-23 20 21 00 men detta var det skönaste på lääänge.Photo 2013-09-23 20 27 53Efter att jag lagt tjejerna igår var klockan väldigt lite, runt 20. Kände att det var lite för tidigt för mig att gå och sova just då. När jag kom ned till mitt rum såg jag mina träningsskor ligga i min garderob och då plingade en klocka. Fick en sån lust att gå ut och gå! Varför inte när ungarna ändå är i sängen och solen håller på att gå ned. Mitt på dagen är det alldeles för varmt att vara ute och träna när solen står rakt på himmelen. Det var verkligen skönt att gå ut och gå då det var svalt ute och solen höll på att gå ned. Detta ska jag försöka göra ibland.Photo 2013-09-23 19 40 27 Kvällssolen är så himla fantastisk!

/E

Om hon får välja

IMG_1526Så väljer hon alltid pannkakor. De gånger som jag frågar henne vad hon vill ha till frukost, mellis, lunch, middag eller kvällsmat så säger hon alltid pannkakor med ett stort leende, tihi. Ja, någonting går iallafall hem hos henne 😉

/E

Patalavaca

Har äntligen fått pressat lite i solen idag, lite för mycket.. Hej brännis =)IMG_1543 Nej! Bara för att jag är i ett varmt land ligger jag inte på stranden och solen dagarna i ända, även om jag önskar att det var så. På veckorna är det sällan att vi hinner till stranden så det har blivit på söndagarna som vi kommit iväg, då alla är lediga och har orken.IMG_1498Kände i slutet att jag verkligen hade varit för länge i solen! Var så kokhet och varm. Att doppa sig hjälpte i typ 2 min sen var man lika varm igen. Hade en ganska fin bränna nu när jag kom hem 😉IMG_1502Sanden var så gaaalet varm. Gick en sväng till en affär som låg bredvid när jag inte vill bränna mig ytterligare, vägen dit var dock som att gå på lava. Började med att gå men i slutet sprang jag så fort jag kunde till trappan. Gaaah, kände som jag brände sönder fötterna. Skönt att ta på flippfloppsen sen.IMG_1563Imorgon blir det åter till vardagen igen och då är det upp med tuppen som gäller. Jag ska iallafall hänga inne imorgon, vill ju inte bli en kräfta mer än nödvändigt 😉

Puss på alla er fina som läser min blogg <3 Sov så gott.

/E

Klättra på väggarna

Igår kände jag verkligen hur jag klättrade på väggarna. Jag var så rastlös, kunde inte sitta stilla och ville gör något annat, hade gjort allt som kunde göras. Tvätten var tvättad, upphängd och invikt, disken var ren och utplockad och ja, jag gick bara runt i cirklar. Ville komma ut lite. Det finns ett köpcentrum på andra sidan av den stora vägen som vi inte har varit på än. Det tar ca 15 min att promenera dit vilket är väldigt lite. Så jag tog tag i saken och gick dit!=)IMG_1474Photo 2013-09-20 19 06 09Alltid lika roligt att ta kort på sig själv i spegeln i affären när man testar plagget utanför provrummet. Lite töntvarning på det ja, haha;) I vilket fall så köpte jag mig denna söta rosa. Såg den i all hast hänga vid väggen när jag skulle bege mig hemåt. Var ju bara tvungen att testa den, Ååh jag gillade den! Så nöjd gick jag hem med en nytt plagg.IMG_1442Sen så är ju jag den som Äälskar ringar med ett stooort Ä! Speciellt stora och dubbelringar. Så att gå ut från detta köpcentrum utan att köpa en ring går ju inte! Det blev visst två 😉IMG_1466IMG_1457Ååh mina nya ringar <3 Haha, ja men jag kan inte hjälpa det! Ringar och jag går så bra ihop.

Så fick jag en stund för mig själv. Det var något otroligt skönt att gå själv, strosa omkring och kolla i affärer. Inte behöva ha koll på några barn eller anpassa sig till någon annan som ska handla. Utan bara vara för mig själv en stund. Gå hit för att få lite lugn och ro kommer jag göra mer gånger.

/E

So excited

Äntligen var det dags för denna flicka att få rida! Hon har väntat heeela sommaren på detta.IMG_1400 Så sööt var hon när hon fått på sig alla sina nya fina ridkläder! Hon såg verkligen ut som en ridtjej =)IMG_1399Precis innan de skulle gå kom jag på att jag måste ju ta kort på henne. Jag slängde benen på ryggen (Haha, ja detta uttryck asså 😉 ) och sprang ner till mitt rum och hämtade kameran. Snabb som man är 😉 så han jag hämta kameran och knäppa några kort på sötnosen själv.IMG_1418 Skön tröja! ”I´m proud to be a horse rider”. Ja, är man en hästtjej så är man.IMG_1412 Så lycklig!

/E