Up with the light

IMG_2263 Varje vinter kommer ljusslingorna upp på och runt om huset. Häromdagen fixade pappa med ljusslingan som sitter utan för mitt rum på balkongen, baotamysigt.IMG_2268IMG_2272IMG_2274 Så det blir ganska mysigt! Älskar älskar älskar detta!! Det är fantastiskt så här på kvällen. Vårt hus sticker ut lite jämförelse med resten av husen på vår länga, tihi. Så nu får julen och snön komma när den vill.

/E

I stunden

IMG_2216Ja, ibland lyckas man knäppa några fina kort med kameran. Detta med att ta på fåglar som sitter på denna svamp har blivit lite av en grej. Varje vinter fyller pappa denna svamp med mat till alla små fåglar och då kan man lyckas ta några häftiga kort i rätt tillfälle. Till och från är det väldigt många fåglar som flyger runt denna och då gäller det att vara snabb på knappen. Idag har vädret varit så mysigt också, det snöade!! Älska snö.IMG_2187IMG_2188Lyckades få han innan han försvann ur bilden.

/E

My second home

Photo 2013-11-19 12 07 06Tog en tripp till Jönet i måndags till igår. Jönköping är som mitt andra hem. Farfar, kusinerna och min syster bor där nere så jag känner mig ganska välbekant med staden. Det är väldigt mysigt att komma dit när man vill komma från vardagen lite. Så i måndags blev jag chaffis till min kära farfar som var här och skulle hem. Mysigt att få umgås med min älskade farfar bara han och jag, det var liksom inte igår. Passade på att träffa ena kusinen också! Super mysigt att hänga med henne och hennes supersöta dotter.

Det är verkligen skönt att någon gång ibland åka iväg till Jönköping och bara andas. Oftast är det bara över en natt, men det är så värt det. Just i det lägena man begravdes i läxor och blev tokig. En natt i Jönet hos systrarna (Då min andra syster också bodde där) då var så bra, man fick lite extra energi och fick tankarna på annat. När man kommer till Jönet får man andas lite annan luft och umgås med de som man inte träffar varje dag. Det har blivit lite som mitt andra hem. Mina kusiner brukar skoja lite och fråga: Ja, när flyttar du hit då?. Förut så var orsaken att jag går gick i skolan men nu är jag ganska ledig. Så vem vet om ett tag kanske jag också bor i den fina staden Jönköping.

See ya soon Jönet! Ps: Suupersnygg syster man har<3

/E

A week of work

Lite för bra för att vara sant. Här kommer jag hem från Grannis och fick detta jobb på nästan en gång, nästan inte okej 😉 hihi. Har jobba hela denna veckan på förskolan, 7h varje dag. Fick vikariera och ta alla tider som en anställd där har som fick förhinder hela veckan. Jag är så tacksam att jag fått så mycket jobb som jag fått, helt otroligt bra. Kan säga att jag haft en mycket rolig vecka och haft kul på jobbet. Hoppas på att få vicka mer i framtiden.

Photo 2013-11-13 10 44 36

Så här mysig kan man vara. Alla barnen är ju så goa, mysiga och busig. Ja, sen finns det envisa, vill inte lyssna och gör lite som man vill-barn, sicken tur att tålamodet finns då. Efter ca två månader i Grannis och ett o annat barnläger har ens tålamod vidgas. Man har lärt sig att ta situationer på bättre sätt, prata med barnen på deras nivå så att de förstår och ha tålamod med barn som behöver lite mer tid. På något sätt så ser jag nu allt ur ett annat perspektiv, efter tiden på i Grannis och allt annat jag gjort har jag lärt mig så mycket, kan plocka något från varje erfarenhet. Jag känner mig på något sätt mogen och vågar nu stå på mig och säga till barnen på förskolan när de inte gör rätt. Det kanske är något som jag ska jobba med i framtiden? Vem vet 😉

/E

 

Den blev visst poppis

Photo 2013-11-11 19 09 00När jag får en penna i handen och ser ett möjligt papper att rita på ritar jag alltid en sån här blomma av bara farten. Jag tänker inte utan bara gör. Kollar man på saker får gymnasiet kan man hitta en och en anna blomma här och där 😉

Idag på jobbet satt några barn och målade. Utan att jag tänkte mig för satt jag återigen med en penna i handen och målade en sån här blomma, ovanligt. Tjejen bredvid mig fick syn på blomman och frågade om jag kunde klippa ut den och sen om hon kunde få den. Självklart kunde hon det och det slutade med att alla ville ha en sån blomma. Så där satt jag och gjorde blomma efter blomma åt barnen. Ganska tacksam att det inte var något annat svårt de vill att jag skulle måla 😉 En mysig dag på jobbet helt enkelt, men nu är jag tröööött. Imorgon blir det jobbigt igen, wiee.

/E

Det finns hopp

Du är aldrig ensam.
Man kan gå igenom en dag och tycka att allt är jobbigt, tråkigt, svårt och allt där till. Det är en del av livet att ha såna dagar och det är okej. Så du bemöter dagen gör hur din dag kommer att se ut. Jag tror inte att dagen nödvändigt behöver vara fullt så jobbig och tråkigt som den oftast kan kännas! Mycket tror jag ligger i vår attityd. Väljer man att tänka positiv och vill att det ska bli en bra dag även när man bara ser alla tabbar, misstag och svårigheter ska du se att dagen allt blir lite ljusare. Det är jättesvårt att börja tänka positivt om allt när man inte känner så men det är en stor vinst om man lyckas. Försök att hitta någonting att tänka positivt om så ska du se att du allt blir lite gladare.image
Hoppas du får en fin dag.

/E

A smile always makes you happy

JagAsså just nu är min vardag inte så mycket att hänga i granen. Vaknar, kollar på några avsnitt av greys och sen ser vad dagen har att erbjuda. Det bästa med alla dagar är att det oftast innebär att jag får hänga med bästa bubb <3 Men annars så gör jag inte så mycket mer vettigt. Ja, det är fantastiskt att ha det så, det är det! Men gör man så varje dag blir det inte lika njutbart i längden. Parentes: att hänga med bubb är alltid bäst!Jag1Nu har jag varit hemma i fyra veckor, fyra veckor!! Tiden går galet fort, bara springer iväg. När personer har frågat mig vad jag gör nuförtiden efter Grannis har mitt svar alltid varit; Jag landar. Känner att det svaret inte snart funkar 😉 Men det är vad jag gjorde! Jag landade från Grannis och andades ut. Jag ångrar inte mitt beslut att åka hem, det är här hemma som jag vill vara. Grannis var fantastiskt och familjen var mysig men hemma är där jag vill vara.jag3 I tisdags jobbade jag min första gång som vikarie på grundskolan jag gick på för några årsen. Det var bara två timmar på fritids, men det var mysigt. Blev uppringd på torsdagsmorgonen igen då jag och bubb tänkte haft en mysig morgon med frulle och allt, men icke. Jag tackade så klart ja, så det var bara att käka fort och sticka in till jobbet. Det känns bra att fått jobba två gånger, imorgon blir det den tredje. Ska jobba från 08-15, alltså en heldag. Så det är la dags att sova.

/E

Det hör till

GlöggGlögg1 Årets första glögg ikväll. Varje höst och vinter när det börjar närma sig jul dricker vi i familj glögg, det hör till. Så mysigt att värma på spisen och sen sätta sig i soffan och smutta på den goda glöggen. Vi dricker det oftast då min äldste bror kommer hem, det blir extra mysigt då också. Jag tycker om denna glöggen. Dricker man för mycket av den blir det dock väldigt starkt i halsen, vitt är lite mildare. Det var iallafall väldigt gott. Åh, jag gillar denna årstid då man myser och dricker varma drycker, så värt.

/E

And off to work

image

Idag ska jag äntligen få jobba. Sen jag kommit hem från Grannis har jag inte fått gjort så mycket vettigt. Så det känns väldigt bra att äntligen få sysselsättas. Ska jobba på fritidset på den grundskola som jag gick på för några år sedan. Ha en bra dag.

/E

Mer kaffe än té

KoppKopparSå trevliga koppar. Jag har kommit fram till att jag mest gillar denna blåa färgen. Lite mörkare blå, lite marinblå med lite grått och en touch av turkos. Vet inte om det är några goa koppar att dricka ur men fina var dem. Längtar lite tills man har ett eget kök att inreda. Man får välja helt själv vilka koppar, glas, tallrikar m.m som man ska ha i köket.

/E