New Year´s Eve

Den där dagen före man byter den fjärde siffran. På en sekund slår det över till en ny dag som blir ett nytt år! How dose that even work?! Alltid lika fascinerande att man lyckas klara året och komma över till nästa!!=)Photo 2013-12-31 22 52 52Photo 2014-01-01 18 37 01Firade sista kvällen på detta år tillsammans med turturduvorna på första bilden och Henrik o Joseph. Ett väldigt trevligt slut på ett jättebra år. Innan tolvslaget åt vi fajitas, åt två efterrätter, haha japp, två efterrätter och spelade spel. Spelet ”ryktet går” är ju så klockrent. Konsten att kunna rita okej och att kunna gissa vad den som sitter bredvid har målat är inte alltid så lätt. Exempelvis ordet ”fängelsehåla” slutade i ”Vilse i skogen”, haha.Photo 2013-12-31 19 12 27Photo 2013-12-31 20 48 13Vi var ganska mätta och goa efter tacos/fajitas och två efterrätter.

 Är förväntansfull och nyfiken på vad nästa år ska få innebära, jag är öppen för alla förslag. Tack fina 2013 och Hej 2014.
Goooott Nyyyytt Ååår!! =)

/E

Så länge sedan men sååå sött

Photo 2013-12-26 13 23 43lhjHittade världens sötaste julkort häromdagen. Detta kort skickade min barndomskompis till mig för sisådär 13 år sedan, så länge sedan men sååå sött. Tänk att man gjorde sånt när man var liten, skickade julkort till sina kompisar. Sånt här borde man börja med, skicka julkort till sina vänner, jättemysigt ju! Detta ska jag börja med =) Nu är det dock lite sen för i år men nästa år kanske. Tack för ditt fina julkort Ammi <3

/E

Black & White

JaaagDagens outfit, kör jag på svart och vit. Svarta jeans med en vit T-shirt som är istoppad framtill.
Idag är halva släkten här och mellandagsrea-shoppar, galet med folk ja.

/E

Den röda tråden

Då kör vi tredje dagen julafton!:) I måndags friade vi bara familjen men farfar och storebrodern med familj. Igår var vi tillsammans med min pappas sida, väldigt mysigt. Vi åt julmat, kollade på Kalle och spelad spel m.m. Nu bär det ner till Kode för att fira tillsammans med min mammas sida. Ja, hej tjocka släkten. Mina kompisar ”retar” mig lite varje gång jag ska på släktkalas. Jag går på släktkalas ca 1 gång i månaden, så för de är det inte ovanligt med att jag säger att jag ska på kalas.Photo 2013-12-25 15 13 45Photo 2013-12-25 15 09 08Photo 2013-12-25 15 09 49
Så idag får det bli svart klänning med många röda detaljer. Röda naglar, läppar, ett spänne och ett band runt handleden.

/E

Dan före dopparedagen

Dan före dropparen har ALLTID en tendens att vara väldigt stressig med klappar hit och dit som ska slås in, mat som ska fixas, övningen inför morgon dagen och att bli väääldigt sen. Det går liksom inte att komma ifrån det. I år firade vi julafton idag den 23:e för det var då alla kunde vara med. Allt stress gjordes innan kl 17 och sen var det bara att inse att hade man missat något så var det skitsam. På så sätt var det väldigt skönt att fira idag. Men se nu ligger jag här och klockan är redan 01! Hur är det möjligt?! Det går inte att lägga sig tidigt dagen innan dropparen och få en bra sömn, omöjligt.

Nu dom senaste julaftonar har vi i familjen plus en familj till varit ansvariga för musiken i kyrkan. Så den där mysiga julaftonsmorgonen finns sist på listan. Vet att jag och systern sitter ibland och önskar att vi kan få ha den dära mysiga morgonen tillsammans med familjen någon gång. Att alla äter frukost samtidigt och man tar det lugnt och skönt. Nu är det istället upp med tuppen och göra allt snabbt. Det är självklart väldigt kul att göra det här med musiken varje jul, som tradition. Men snart vill jag ha en mysigt julaftonsmorgon. God jul på er alla fina.Photo 2013-12-24 01 01 25

/E

People read my words

imageJag är förvånad att det ändå är några stycken som vill och läser min blogg, superkul. Blir så glad när jag får se och höra att några varit inne och ändå kommer ihåg och lägger märke till det som jag skrivit. Ibland när jag säger något som jag skrivit kan en del säga och påminner mig om att jag har skrivit så på bloggen. Det är väldigt kul att ni vill läsa och klickar in här ibland.

Det var exempelvis en gång då jag frågade en kompis om han lyssnat på någon julmusik än. Då sa han; Jo, men det har jag och jag har lyssnat på dom låtarna som du tipsade om. Då tänkte jag snabbt: Har jag, när tipsade jag om julmusik?! Hm. Men då slog det mig! Jo, men visst, det gjorde jag i inlägget om julstämningen. Där skrev jag om julstämning och tipsade om några låtar av Måns Zelmerlöw. Så det som jag skriver lägger människor på minnet om det intresserar dem. Samma om pepparkakshuset. Dagen efter jag la ut inlägget var det en annan kompis som sa; Ja, du gjorde pepparkakshus igår.

Det är så himla kul och det gör mig så glaaad! Så fortsätt gärna kika in lite då och då om du vill och tycker att det är en aning lite intressant ändå :) Kanske inte är den flitigaste bloggaren, men det är kul att lägga ut inlägg då och då. God jul och kram på er alla.

/E

Knäck, Julens godis

Dags för julens godisgöra! Att göra knäck här hemma är av en tradition och ska göras varje jul, inget undantag. Julmusik sätts på och det är bara att sätta på kastrullen på låg värme och börja röra.13Efter ca en timme av rörande i kastrullen är knäcken klar och ska hällas i små formar. Knäcken är sjukt varm och det gäller att vara snabb innan den stelnar. Farfar var gärna med på ett hörn och fyllde några former han också.442Mysig kväll med julstämning och julmys.

/E

Klackarna i taket

FeetsFeets1Feets2Dessa klackar köpte jag på Grannis för 7 euro; typ 55:-, galet billigt. Sprang in på köpcentret som låg 10 min bort dagarna innan jag åkte hem til Sverige. Gick in där på en skoaffär och fick syn på dessa, kunde ju absolut inte lämna kvar dom när dom var så billiga och bar den färgen som jag giiiillar. Dock vägde klackarna ganska mycket, suck på det när man hade övervikt på väska. Men jag kom hem och mina fina klackar står här hemma på hyllan. Hoppas snart jag får på ett kalas eller bröllop så att jag får bära dessa fiina. Haha ja, man kanske inte ska ha rött nagellack när man bär dess, ops 😉

/E

Av jord är du kommen

.. av jord ska du åter bliva.Photo 2013-12-20 18 11 54Har idag serverat på en begravning där många personer kom och mindes den dödes bortgång. Personen som blev begraven idag hade ett stort hjärta och var älskad av väldigt många personer. Inte minst i församlingen som jag är med i utan också hela stan som vet vem han är.Photo 2013-12-20 14 45 05Att servera på en tillställning av något slag är lite av ett hästjobb, ganska tungt. På bröllop exempelvis ser man sällan vad som händer bakom ”kulisserna”. Först ska förrätten läggas upp på tallrikar, huvudrätten där på och sist efterrätten som i någon form ska läggas upp och ut till gästerna. Mellan varje måltid ska tallrikar röjas från borden, in i köket och ut med nästa rätt. Det är mycket att göra och man måste vara snabb och flexibel. Man får heller inte glömma disken! Ja, har man inte serverat på bröllop vet man nog inte riktigt hur mycket jobb som görs inne i köket.Photo 2013-12-20 14 32 14Är ganska trött i mina ben och fötter nu. Serveringen gick väldigt bra, gästerna är nöjda och familjen var väldigt tacksam. Jag och Bella är ett sjukt bra team! Varje gång som jag har serverat nu så har jag haft med Bella. Hon vet vad som ska göras, tar initiativ (mer än mig) och är snabb. Du är grym bubb<3 Tror jag att jag har serverat på 6st bröllop, 3st kalas och nu en begravning, det är kul. Mycket ligger i som sagt vem som är in charts i köket och vilka man serverar med. Får se när nästa uppdrag kommer, är lika redo och taggad att arbeta.

/E

Skulle jag stannat

..hade jag idag kommit hem till Sverige från Grannis. Galet vad tiden gick fort egentligen! Det är redan 9 veckor sedan jag landade på svensk mark.StrandenStrandAtt jag vill gå barfota och doppa tårna i havet igen kan jag inte sticka under stolen med. Hade också varit ganska bruuun vid det här laget, saaaknar solen.strandnaIMG_4508Och så saknar jag att se palmerna vart jag än kollar och att sola.

/E