The best of month

Sista Januari! Jo men jag trycker det är lite sorgligt, haha. Jag gillar Januari, det är ju min månad✌️imageDet har varit en bra start på ett nytt gott år. Ganska mycket jobb, mycket snö, fin födelsedag med många fina presenter av fina vänner och familj, mysigt 20års kalas,  många té-stunder och det bästa är att jag ska få sova länge imorgon. Sov gott hörrni.

/E

The late winter wonderland

Nu är min dator och systemkamera på äventyr. Igår onsdags åkte min storebror tillsammans med en kompis till New York för lite Nhl-matcher och leva livet lite. Helt galet, vilken grej! Är så exalterad för hans skull!!=) Jag ska också åka till New York någon gång i mitt liv.Photo 2014-01-30 14 45 25Photo 2014-01-30 14 45 20 Här hemma fortsätter vädret att förgylla marken utomhus. Jag älsar snö och gillar att det kommer snö lite då och då som det gjort det senaste dagarna. I morses öppnade jag på förskolan och börjar blir lite lätt plumsig nu så här vid halv tio-snåret. Nästa vecka blir det heltidsjobb, får ta alla tider från en fröken som ska vara ledig den veckan. Så det ska bli jättekul och kommer antagligen kännas till helgen. Imorgon är det jag som stänger, yeay me! Kram

/E

När sis är hemma

..blir det allt möjligt gott som bakas och tillverkas. Amanda är en kung på att baka.imageSemlor blev det igår och de var sjukligt goda ska ni veta!:) Du är grym.imageOch en hunk såklart! :) Puss

/E

Vardagliga ting

O hej och hå! Väldigt många och likadana egopics på raken här ja. Ja, men ibland går det av bara farten och då för tillfället bara den bilden som funkade. Så nu kompenserar jag upp med denna härliga bild som är tagen för några dagar sedan. imageJag älskar detta snöiga väder och med solen där till, helt fantastiskt. Hoppas ni har en bra dag. Jag har rast och ska snart in till ungarna igen och busa. Kram

/E

To be Attentive

imageMänniskor är som små trögisar ibland! De kör sitt race och är lite för ouppmärksamma på omvärlden.
Idag under samma biltur idag hann mitt hjärta flyga upp i halsgropen två gånger, inte okej. Asså människor!! Som en kompis brukar säga; alla borde inte få ha körkort. Jag är absolut inte den bästa bilföraren men jag försöker alltid vara så uppmärksam på andra trafikanter som jag kan. Första gången var då jag stod stilla på en parkering! En bil backar och backar och är snart i fronten på mig. Jag slänger mig på nyckel och startar bilen. Tar upp kopplingen och tänker själv backa men då jag istället har 1:ans växel i och åker framåt. Jag åker alltså mot bilen som backar mot mig. Jag hinner bromsa och han ändrar färdriktning och åker framåt. Det kan bara varit millimeter emellan oss där. Så jag var lite skärrad där efter.
Sen kom mamma och vi begav oss hemåt. Vid sista trafikljuset innan hemma får jag rött och stannar. När det slår om till grönt åker jag och har ändå ett öga på all trafik runt mig. Tre meter efter kommer en fil från höger som går ihop med min, där kommande bilar har väjningsplikt, de måste alltså vänta. Men där i full fart kommer en bil och ser inte ut som att den ser mig och inte tänker stanna. Jag hinner se bilen och trampar bromsen i botten och slänger mig på tutan. Vad är det som är så svårt?! Det är inte konstigt att det sker olyckor när människor inte uppmärksammar!! Så ja, dessa två incidenter tog all min kraft. Men ska man se allt från den ljusa sidan så gick allting bra och jag fick återvinnas om att vara EXTRA noggrann och uppmärksam när jag kör bil. Sov gott.

/E

Så länge det funkar

Photo 2014-01-24 21 03 13Att komma in innanför dörren på hemmaplan efter 7h på jobbet då jag också öppnat kl 06:30, är sååå skönt! Klockan var inte mycket mer än lite över ett, dagen inte så långt gången och jag var redan färdig för dagen. Så ikväll har jag bara tagit det lugnt och försökt låta kroppen vila. Har förstås fixas lite inför kalaset imorgon också!!=) Ska bli supermysigt att få hem goa kompisar, äta gott och ha en mysig kväll.
Igår somnade jag redan vid halv tio, väldigt skönt. Jag tror det blir något liknande ikväll så att jag orkar med helgens bravader. Puss och Kram

/E

When it comes to an end

Ibland så är det väldigt skönt att veta att det kommer en morgondag. Photo 2014-01-22 22 30 38Idag har varit en låång och ganska tung dag. Många smågrejer som kommit framför mig och som blivit större pga av min förkylning än vad det egentligen var. Att jobba gick ändå helt okej bortseende från att två barn röt ihop några gånger och att jag varit väldigt trött. Jobbade bara mellan 8-13. Att räta ut en situation när man inte vet vem som började och vem som gjorde vad medan båda skriker att det var den andres fel, är inte alltid så enkelt. Min fulla kapacitet i allt är på hälften nu. Har inga krafter, snoret rinner, huvudvärken lurar och jag vet varken ut eller in. Tålamodet är inte heller en höjdare. Att skylla på en förkylning kanske inte är rättvist men just idag är det faktiskt den som har varit mitt största hinder.
När jag kom hem la jag mig i soffan och sov i 1,5h. När jag vaknade fattade jag ingenting! Var är jag? vad är klockan? vilken dag är det? och massa sånt. Det tog en stund innan jag förstod hur allt hängde ihop.
Nu ikväll har jag också varit på kalas för fina Mirjam som fyllde 20 barre härom dagen. Så när jag skulle fixa mig inför det tappade jag mitt puder i golvet så att den sprack, så praktiskt. Väl på kalaset tappade jag mitt nagellack så att det sprack och färgade lite allt möjligt turkost (Förlåt för mattan). Hej tjejen som har allt under kontroll. Att vara på kalas och att vara social och trevlig när man är trött och sjuk är inte heller en fin kombo. Förhoppningsvis la väll ingen märke till det så. Men det var ett trevligt kalas och många mysiga människor var där.Photo 2014-01-21 19 46 54Här är presenten som hon fick av mig och Jonas. Hon blev väldigt nöjd!=) Grattis igen Mirjam.

Ja, så dagen har inte riktigt varit den bästa om man säger så. Nu ska jag sova och vakna imorgon till en ny dag med nya andetag. Sov gott.

/E

Kämpar och står på

imageIdag har två krassliga fröknar, jag och en till varit på utflykt med hälften av barnen! Vi gick bara några hundra meter från skolan till en pulkabacke.
Backen var ganska brant. Vi hade med oss en pulka, ett tefat och tre st stjärtlappar. Det första som händer när vi kommer till backen är att en tvååring sätter sig på en stjärtlapp och åker med fullt fräs ner för backen. Det går ganska fort! I slutet av backen rullar han och sen upp och stå som att inget hänt! Snacka om att ungar tål en del. Jag hann sätta hjärtat i halsgropen och inse att jag inte har en chans men det var ju ingen fara på taket inte.
De stora barnen åkte och åkte medan de små var mer eller mindre för små för att tycka det var mer kul än jobbigt. Efter ett tag när jag skulle ringa på telefon dog den pga kylen och stängdes av. Sätter på den igen och jag har glömt PIN-koden, suck! Hur är det möjligt?! Så efter jobbet gick jag till mammas jobb för att ev låna bilen hem. Hittade såklart henne inte! Kunde ju inte använda telefonen!! Så jag satt och väntade en 30min för att sen ha bestämt mig för att ta bilen, jag hade nyckel. När jag väl kom hem kunde jag igen komma in på telefonen och sen fått det OK av mamma för att låna bilen.

Denna dag har varit lång! Förkylningen sitter i och gör allt lite segare. Menmen, life gose on. Sov gott.

/E

Just live with it

I morses vaknade jag helt tjock i näsan och med ont i halsen! Vad hände?! Ja, kroppen säger väl till slut ifrån när den inte riktigt håller med om tempot, sömnbristen och allt annat som man gärna ignorerar. Förra veckan var ganska intensiv, sena nätter, upp med tuppen och man bara körde på. Haft lite till och från ont i huvudet och kroppen under dagen också.Photo 2014-01-19 15 11 51Jag ville också vara ut och leva i det fantastiska vädret som har infunnit sig idag, helt fantastiskt. Mamma och pappa var ut och gick en prommis tidigare idag, vill också. Men idag har varit att vara inne, ta det lugnt och hoppas på att bli tillräckligt frisk för morgondagens jobb. Blir nog att lägga sig ganska tidigt ikväll ändå, ganska snart. Hoppas ni hade en fin söndag.

/E