Snart dags igen

skolstart_1820Snart är det dags för skolan igen för min del, eller inte fören 3 månader men det känns snart. Då känns det kul att köpa till lite saker till plugget sånt som på bilden, fina block, pennor och annat roligt som underlättar plugget i viss mån. Tror att, och vet att miljön spelar roll när man sitter hemma och pluggar. I höstas när jag satt hemma ville jag att det skulle se fint runt omkring mig, ha en kopp kaffe bredvid, tända lite ljus och göra sånt mysigt när man ändå skulle sitta ett tag.
Jag är taggad på att ta upp plugget nu igen, speciellt när jag nu jobbar i förskolan. Det ger mig verkligen mycket kött på benen och jag tänker på ett annat sätt efter bara 3 terminer i skolan. Kommer bli grymt med 7 terminer i ryggsäcken.
Sakerna på bilen kommer från Lagerhaus. Så fina saker, ska nog ta mig en sväng till lagerhaus snart och införskaffa lite saker inför tiden som kommer.

/E

”Är man sjuk får man äta glass”

 IMG_0716-1IMG_0720
När jag var liten och var hemma från skolan för att jag var förkyld, snorig och ont i halsen fick jag och mina syskon isglass att äta. Minns att det alltid var så skönt för halsen och att man slapp den äckliga snorsmaken man hade för en stund.
I går morses kl 05.15 när klockan ringde vaknade jag och kände ”hej snor i näsan”, en väldigt liten förkylning och inget mer än så. Öppnade på jobbet och där vid 09 fick jag frågan att jobba idag också och det tackade jag ja till, då min förkylning var väldigt liten. Men successivt under dagen blev förkylningen värre och vid 17 när jag kom hem mådde jag så dåligt. Riktig förkylning med ont i bihålorna, snoret som konstant rinner och riktigt trött i kroppen. Så fick lämna återbud till jobbet att skala av några timmar. Så idag har jag bara jobbat 2,5 timme, helt perfekt med min dunderförkylning. Så när jag kom hem vid 11 var min pappa fortfarande hemma och bäst som han är fixade han glass till mig, så som när jag var liten <3 Den satt perfekt.

Hoppas ni haft en bättre torsdag.
Kram /E

Höstskörd

Denna helg har varit så bra på många sätt och med så fantastiskt väder också. Har fått vila ut, ätit god mat och varit en sväng i sommarstugan. Jag fick bl a träffa en barndomsvän jag inte sätt på några år, det var så mysigt! Hon lever ett spännande liv utomlands, bor i en van och tvättar aldrig håret med schampoo då hon vant av håret och nu funkar bara vatten perfekt för att det ska bli rent. Blev så fascinerad över hennes livsstil och samtidigt glad över hur jag själv lever och bor.

Jag, mamma och pappa åkte till sommarstugan en sväng idag och där rensade vi och gjorde stället redo för hösten. Vi passade på att skörda det sista innan vi drog upp gurkroten och tomatrötterna. Det blev lite vindruvor, gurka och tomater.IMG_0648IMG_0641

Hoppas ni haft en bra helg!
/E

Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag!! Eftersom jag öppnade på förskolan idag gjorde det att jag slutade kl 14.30 och hade massa energi när jag kom hem till att göra kanelbullar dagen till ära.IMG_0602IMG_0607Några blev fina och några såg lite roliga ut, men de blev kalasgoda. Hoppas ni också bakat lite gottgott idag.

/E