”Nu tar jag helga”

Så sa alltid mina fina vän Lina som jag samåkte med när jag gick på Kau och bodde i Arvika. På torsdagseftermiddagarna när vi åkte hem från Karlstad till Arvika sa hon ofta så; ”Nu tar jag helga” för då skulle vi inte åka in till Kau något mer innan helgen. Så det är något som jag brukar säga nu när jag åker hem på torsdagar och inte ska inte till skolan dagen efter.IMG_3940-1
Hittade den här påsen i jackfickan när jag sprang mellan allt :)

I dag har det varit föreläsning igen och dagens titel på föreläsningen var; Samverkan kring barn i behov av särskilt stöd. Kartläggning, dokumentation och analys. Alla föreläsningar som vi haft nu under denna kurs; Specialpedagogik är väldigt bra och matnyttiga men samtidigt har några varit lite tunga då allvarliga saker tagits upp. Men det är så viktigt med kunskap, medvetenhet och bemötande kring barn i behov av särskilt stöd på olika sätt.

Efter föreläsningen satt vi åter igen i projektgruppen och faktiskt gjorde klart vårt grupparbete, tjohoo! Så det gör också att jag inte behövde åka in i morgon. Under grupparbetet sprang jag först och bytte plats på bilen för att inte betala en förmögenhet för parkeringsplats och sen tillbaka till grupprummet vi satt i och pluggade. Sen efter en timme igen gick jag bort till mödravårdscentralen för att träffa en barnmorska så att jag fick utskrivet nya mini-piller. Sen tillbaka igen till universitetet för att sitta en timme till i gruppen. Så mycket man kan hinna med under en dag i skolan.

Påväg hem blev det först att tanka fullt bilen, sååå dyrt. Det är verkligen inte billigt att ha bil hörrni. Efter det sprang jag in på maxi och köpte med mig en Icapizza mozzarella och två bullar till mig och J. Är det torsdag och strax helg så får man smaska på gottiga saker.

Imorgon blir det plugg hemma och göra så mycket jag kan på min stora skrivuppgift!
Ha en skön torsdagskväll.

Kram /E

Förmiddag i skolan

IMG_3924Strax dags för föreläsning: ”Barn i svåra livssituationer (Sorg & Kris).
Föreläsningen börjar klockan tio och jag är här redan klockan nio, men för att få en parkeringsplats på den billiga parkeringen behöver man vara här typ kvart/tjugo i nio. Så idag valde jag att åka en timme tidigare för att inte behöva betala onödigt mycket.

Efter föreläsningen blir det att träffa systern som man inte träffat på över en vecka, det är ovanligt. Vi ska dricka kaffe och hänga lite innan hon ska iväg till sin praktik. Det blir mysigt.

Ha en fin snöig, regning och blöt dag :)
/E

TisdagsFika

IMG_3922Varje dag skulle kunna få vara en fikadag för mig, det är ju så gott!

Idag har jag hunnit med mycket! Först var det upp med tuppen och checka av en examination kl 8 till 9 i from av ett litteraturseminarium, som för övrigt gick så bra. Efter detta satt vi i projektgruppen på skolan och gjorde en massa på våran gruppuppgift som ska vara inne om en vecka. När vi var klara runt 14 åkte jag vidare till Royal Design för att hämta ut Eva solo-glas som jag beställt, wiiee. Sedan hem för att hinna gå ut på en promenad innan babe kom hem men det hann jag inte för i slutet av promenaden mötte han mig joggandes och sprang motsatt håll. Väl hemma båda två åt vi middag, åkte till affären, köpte fika, satte oss i soffan och sist smällde av fikat framför en X-man film. Vi är helt inne i dessa filmer nu och har strax sett alla.
Så nu är jag ganska trött och det ska bli skönt att sova. Hjärtat mitt ligger redan i sängen för att han börjar jobba innan tuppen, heja honom.

Sov gott!
/E

Studier

Idag är en sån där skön dag när man får börja veckan med att sitta hemma i myskläder, dricka kaffe och plugga! Vi har en del saker att göra men inget som ska vara inne supersnart, så det är så skönt! Sitter och grejar med almanackan, strukturerar upp, fixar dokument för de olika examinationerna och donar lite. Älskar att måla och skriva upp massa saker i almanackan även om allt inte måste stå med. FullSizeRender-2 Varje dag dricks kaffe ur en muminmugg! De är både fina och sköna att dricka ut, perfekt size.FullSizeRender-3På denna kör de med något som kallas studieguiden. Där står allt med; Schema, kurslitteratur, examinationer och allt som innefattar kursen, sååå bra! Så smidigt att ha allt samlat.FullSizeRender-1IMG_3914Och till sist; Älskar notisflik eller vad det kallas! Det ser så bra och i ordning ut i böckerna när det sitter flikar i. Då vet man på en gång vart det var jag läste något intressant eller något som jag ville referera till i en text. Supersmidigt! Älskar ordning och reda!

Hoppas ni har en skön måndag!
/E

Arctic tern

IMG_3873Hejsan på er alla fina människor som än går in på min blogg och kollar fast än jag varit kass på att lägga ut.

Nu har vardagen för mig verkligen kommit igång på riktigt och det känns så bra! Från Januari så är jag i gång med studierna, påbörjat termin 4 på förskollärarprogrammet och det känns mer rätt än någonsin. Eftersom jag haft ett uppehåll 1 år sedan sist jag studerade och nu i höstas jobbat på förskola så känns det verkligen som att jag är på rätt spår nu när jag sitter i bänken igen. Att jag i höstas fått praktisera det jag lärt mig under 1,5 år och nu ta med mig det jag upplevt i höstas på jobbet till studierna. Jag är riktigt taggad och första kursen är avklarad med godkänt i alla moment.
Som ni ser på bilden har jag äntligen fått tag på en termosmugg som jag ska ta med mig och dricka ur på föreläsningarna. Den är köpt på outnorth. Är riktigt nöjd med denna termosmugg! Muggen håller värmen och är bekväm att dricka ur. Det står på deras hemsida en recension om att den inte håller värmen men det gjorde den verkligen för mig. Den är dessutom snygg! Jag är supernöjd!

Jag och min älskade J bor fortfarande inneboende då vi inte fått tag i en lägenhet än till oss. Det är en delad känsla att bo inneboende; det är mysigt att det oftast alltid är någon hemma men ja, jag saknar verkligen att ha vårt eget och alla våra saker. Vi kommer få tag i vårt eget när tiden är inne, när det är meningen så kommer det.

Liten uppdatering om mitt liv! Ska försöka återkomma lite oftare 😉

Ha en fin dag allihopa!
/E