To be Attentive

imageMänniskor är som små trögisar ibland! De kör sitt race och är lite för ouppmärksamma på omvärlden.
Idag under samma biltur idag hann mitt hjärta flyga upp i halsgropen två gånger, inte okej. Asså människor!! Som en kompis brukar säga; alla borde inte få ha körkort. Jag är absolut inte den bästa bilföraren men jag försöker alltid vara så uppmärksam på andra trafikanter som jag kan. Första gången var då jag stod stilla på en parkering! En bil backar och backar och är snart i fronten på mig. Jag slänger mig på nyckel och startar bilen. Tar upp kopplingen och tänker själv backa men då jag istället har 1:ans växel i och åker framåt. Jag åker alltså mot bilen som backar mot mig. Jag hinner bromsa och han ändrar färdriktning och åker framåt. Det kan bara varit millimeter emellan oss där. Så jag var lite skärrad där efter.
Sen kom mamma och vi begav oss hemåt. Vid sista trafikljuset innan hemma får jag rött och stannar. När det slår om till grönt åker jag och har ändå ett öga på all trafik runt mig. Tre meter efter kommer en fil från höger som går ihop med min, där kommande bilar har väjningsplikt, de måste alltså vänta. Men där i full fart kommer en bil och ser inte ut som att den ser mig och inte tänker stanna. Jag hinner se bilen och trampar bromsen i botten och slänger mig på tutan. Vad är det som är så svårt?! Det är inte konstigt att det sker olyckor när människor inte uppmärksammar!! Så ja, dessa två incidenter tog all min kraft. Men ska man se allt från den ljusa sidan så gick allting bra och jag fick återvinnas om att vara EXTRA noggrann och uppmärksam när jag kör bil. Sov gott.

/E

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>